vineri, 27 februarie 2009

Bătrâneţe fără tinereţe



Pozele (care n-au speriat pe nimeni) şi textele de pe pachetele de ţigări au şi ele doza lor de umor, pe lângă cantitatea, atent măsurată, de altfel, de morbiditate. Ca de exemplu inscripţia din poza alăturată, de pe un pachet de contrabandă, desigur. "Smokers die younger" sau, pe pachetele neaoşe, "Fumătorii mor mai tineri".

Ce?

Adică cum vine asta? Dacă mă apuc de fumat pe la 87 de ani am să mor mai tânăr? la 86? sau la 18? Deci tutunul e secretu' lu' Beni Nasture?

Mă dau bătut. Sau mă dau băut :D

6 comentarii:

Diana spunea...

eh, intelegem cu totii la ce se refera asta cu muritul mai tanar.

am o prietena care are 21 de ani, ca si mine, si fumeaza de pe la vreo 14 ani.. acuma zice ca de la tigari i se face rau uneori si ii usuca in asa hal gatul incat nu poate sa mai fumeze fara sa aiba apa sau ceva de baut in zona. ingrijorator, nu?

eu am renuntat acum 2 ani si ceva, dupa o perioada de 4 ani de fumat. si da, ma simt mult mai bine.
si da, cred ca daca nu ma calca masina sau nu-mi pica ceva in cap, o sa traiesc mai mult decat prietena mea.

Anonim spunea...

Pffff... Chiar trebuia sa postezi asta? A dracu ca am si stins tigara cand am vazut poza...

Sile spunea...

Di, m-am legat doar de o chestie interpretabila din semantica frazei, nu intentionam sa pornesc o discutie serioasa despre fumat :D Acest text este un pamflet, etc :D

Valentin Serbanut spunea...

Dar cati oameni sunt dispusi la tot pentru o viata mai lunga... nu? Fie ca se apuca la 90 de ani de fumat ca sa moara la 18 (adica atunci cand devii minor), fie ca se lasa la 18 ca sa prinda 90-ul (limita de viteza, nush daca in ani lumina).

Anonim spunea...

Serba, vad ca ti-o placut "The curious case of Benjamin Button" :p

Valentin Serbanut spunea...

Radu, nu l-am citit/vazut.